23. jan 2020

3 budgetvenlige tips til festival

Synes du også at det er dyrt at være på festival? Det behøver det ikke at være. Læs 3 gode tips her
Elsker du festivaller? Det kan være dyrt hvis man gerne vil opleve alt hvad sommeren byder på af festivaller. Her får du 3 sparetips til når du skal afsted.

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis penge-app, der hjælper over 300.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger dine penge på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler afsted til caffe latte, buskørsel og dagligvarer.Download appen nu.

Mette Werlauff, Spiir

Vild med festivaller?

Går festival og sommer hånd i hånd for dig? Og elsker du at trække i gummirøjserne, drikke halvlunkne øl og få blæst ørene af til tidens hotteste kunstnere?

Så kender du helt sikkert også følelsen af at vende tilbage til hverdagen efter en weekend eller en uge på festival og kigge på din bankkonto. Av, av, av!

Det er nemlig langt fra gratis at sove i telt, drikke øl og lytte til tidens hotteste artister. Foruden festivalbilletten, skal der også være penge til festivalsburgere, øl, regnslag og shots.

Hold your horses! For der er absolut ingen grund til at blive helt modløs. Her giver vi dig tre tips til hvordan du er til festival på budget

Work it

Ligemeget om festivalbussen går til Skanderborg, Roskilde, Jelling, Skive eller Aarhus, skal du regne med at lægge omkring 1.500-3.000 til side til din festivalbillet.
Men hvis du er villig til at arbejde lidt for sagen, kan du nemt spare hele festivalbilletten ved at arbejde frivilligt på festivalen.
Det er forskelligt, hvilke arbejdsopgaver, du kan have som frivillig. Nogle arbejder bag baren og langer fadøl over disken, mens andre samler pant eller hjælper med at rydde op, når festivalen er slut.

Uden mad og drikke duer helten ikke  

Betragter du dig selv som en livsnyder eller sparelone?Festivalslivsnyderen køber alle måltider og øl på pladsen, og køber amok i gourmet-hotdogs og lækre farverige drinks. Eller medbringer du massevis af rugbrød, og Faaborg leverpostej og makrel til hele festivalen?

Der kan være meget forskel på hvor mange penge, du ender med at bruge, hvis du bruger den ene model frem for den anden.

Selvom du vælger at have sparehatten på, mens du er på festival, behøver du ikke, at leve af tarvelig dåsemad.
Here’s an idea: En stor omgang pizzasnegle, chokoladeboller og ostebrød, som kan holde nogle dage uden at blive dårlige. Du kan også tage forskellige snacks med: Frugt, rugbrød, nødder, chips og hvad der ellers frister, når alkoholen er kommet indenbords.

Nogle festivaler tillader ikke, at du medbringer mad og drikke. Så husk at læs op på sagerne, før du medbringer en hel uges mad, som du bliver nødt til at smide direkte i skralderen.

Husk dit festivalgear

Fik du ikke lige husket festivalstolen og hovedpinepillerne hjemmefra? Det kan virkelig betale sig at lave en god huskeliste til festivalen, inden du drager afsted, så du ikke står og mangler alle de dér små nødvendige ting, som i sidste ende løber op.

Tjek op på, om det bliver regnvejr hele ugen, eller om du kommer du til at smelte væk i 30 graders varme og pak til vejret.

Og hvad med hovedpinepillerne, plasteret, gaffatapen, festivalstolen, tørshampooen? Har du husket det?  

Vi ønsker dig en god festival

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af