23. jan 2020

3 gevinster ved at bo med roomies

Her kan du læse om fordelene ved at få en roomie eller to
Har du tænkt på at bo sammen med andre? Her er listen med alle fordelene

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 200.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

af Mette Werlauff, Spiir

Er du i tvivl, om du kan overskue at dele adresse, køleskab og toilet med en roomie?

Så læn dig tilbage og læs videre, når vi giver dig tre gode gevinster ved at bo med en eller flere roomies.

Easy peasy boligsøgning

Det er både svært og dyrt at finde en bolig, som du har råd til at bo i alene, når du er ung og pengene ikke hænger på træerne. Men inden du opgiver drømmen om at bo væk fra far og mor, kan du se på alternativet: Du kan bo med roomies.

Det er nemlig meget nemmere at finde en SU-venlig bolig, når I er flere, der kan dele udgifterne til huslejen indskud og depositum, som ellers kan blive en dyr affære, hvis du er alene om at betale det.

Spar penge på kedelige udgifter

El, vand, varme, indboforsikring, internet og tv-pakke?

Det er ikke just det mest sindsoprivende at bruge sine penge på, men til gengæld er det nødvendigt. Når du er udeboende skal du nemlig betale for mange flere kedelige ting, end du gjorde, da du boede hos dine forældre.

Alle udgifterne løber hurtigt op og kan blive en betydelig udgift på dit budget. Men hvis du deler postkasse med en eller flere roomies, så kan I deles om en hel masse udgifter og spare penge.

Det samme gør sig i øvrigt også gældende for andre kedelige husholdningsartikler, som eksempelvis toiletpapir, rengøringsartikler og støvsugerposer.

Brug hinandens frynsegoder  

Kan din roomie skaffe fordelagtige rabatter til jer? Er din roomie en mesterbager, som elsker at bage til husstanden? Eller er din roomie en stor filmnørd, som har en kæmpe filmsamling?

‘Sharing is caring’, som man siger. Så udnyt gerne dine roomies frynsegoder, og del ud af dine egne. Det giver et dejligt fællesskab imellem jer, hvis I hjælper hinanden, og hvem ved? Det kan være, I kan spare nogle penge.

Se selv, der kan være mange gevinster ved at bo sammen med roomies. Har du ikke en oplagt ven eller veninde, som du kan flytte sammen med? No problemo.

Mange flytter sammen med andre, som de ikke kender på forhånd. Find din nye roomie på findroommate.dk, boligportalen.dk eller gennem Facebook.

Held og lykke med dit kommende bofællesskab.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af