23. jan 2020

4 Miljøvenlige sparetips

Fire miljøvenlige sparetips
Vil du gerne gøre noget for miljøet, imens du gør noget for din økonomi? Læs med her

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er engratis penge-app, der hjælper over 300.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger dine penge på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler afsted til caffe latte, buskørsel og dagligvarer.Download appen nu.

af Mette Werlauff // Spiir

Fire tips der både gavner økonomien og miljøet

Det er vigtigt at passe på vores alle sammens jordklode. Men how? Du kan roligt læse videre, for her forærer vi dig fire tips, som gavner både miljøet og din pengepung.

Spar på vand og strøm 

Det er dødhamrende lækkert at stå under den varme stråle og opfinde nye Melodi Grand Prix sange eller øve Oscartalen, når du er i bad. Men inden du får set dig om, er der nemt gået 20 minutter, og selvom du er blevet helt ren, kan det godt være, at din samvittighed ikke helt er det samme. 

En måde du kan spare på vandet, men samtidig have en fest i dit bad, er ved at lave en playliste med de tre bedste sange, som du hører, imens du er i bad. Når playlisten stopper, skal du slukke for bruseren, og fortsætte festen mens du tørrer dit hår og gør dig klar til dagen. 

En anden måde, du nemt kan spare penge og være miljøvenlig, er ved at spare på strømmen. Sluk for alle standbyknapper, når du ikke bruger dit TV, højttalere og mikrobølgeovnen. Husk at slukke lyset, fylde opvaskeren helt op, før du tænder den og vask dit tøj med lavere temperatur. Det bliver både kloden og din elregning glad for! 

Mindsk dit madspild

Du kan formindske dit madspild på flere måder. En af de nemmeste måder er at rydde godt og grundigt op i køkkenskabene, køleskabet og fryseren. Hvad har du allerede, hvilke madvarer er tæt på udløbsdatoen, og hvilke madvarer kan du godt vente med at spise?

Når du har et overblik, kan du sætte dig ned og lave en madplan for den kommende uge. Kan du bruge de frosne grøntsager fra fryseren til en wokret sammen med den pose ris, du fandt bagerst i skabet? Selvfølgelig kan du det! 

Når du har lavet en madplan, skal du skrive én lang indkøbsliste, så du kun skal handle dagligvarer én gang om ugen. På den måde slipper du for en masse impulskøb. Det er både godt for din pengepung, og det gavner miljøet. 

Miljøvenlig shopaholic

Hvis du en af dem, der eeelsker at shoppe og scrolle side op og ned på diverse webshops, så kan det være svært at stoppe helt med det. I stedet kan du shoppe nogle andre steder. Shop i genbrugsbutikker eller afhold en bytte-tøj-dag med dine venner og veninder. Er du mere til shopping over internettet, kan du bruge apps som DBA, Trendsales eller Tradono til at gå på jagt efter nye genbrugsfund. 

Jeg er så glad for min cykel..

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men hvis du hopper på jernhesten, kan du både spare penge, få motion og være god ved miljøet på en og samme tid.

Er du ikke helt tosset med idéen? Du kan jo altid få lidt ekstra hjælp, hvis du anskaffer dig en elcykel, som kan hjælpe dig med at komme over de onde bakker. Er det Danmarks regnvejr, der afholder dig fra at hoppe på cyklen? En vis dame sagde engang: “Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning.” Så på med regnjakken og op på cyklen. 

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af