23. jan 2020

4 tips til at spare cool cash i kantinen

Spar på madpakken
“I det nye semester vil jeg spare penge og tage madpakke med hver dag, så jeg ikke skal bruge penge på mad i kantinen.” 

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 350.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen her.

Et nyt semester

Et nyt semester er startet. Ikke overraskende følger hensigten om at spare penge på kantinebesøg med. Men på trods af de bedste intentioner går der ‘hverdag’ i den, og du ender med at besøge kantinen flere gange om ugen.

Men hold ud! Her giver vi dig 4 gode tricks til, hvordan du spare penge i kantinen, så du ikke behøver at slås med sølvpapir, rugbrød og leverpostej hver eneste dag:

1. ‘Spice’ madpakken op med kantinebesøg 

Hvis du fem dage om ugen bruger 40 kroner på frokost i kantinen, viser et hurtigt regnestykke, at du bruger 800 kroner på kantinemad om måneden, og det er foruden kaffe, kage og en kold cola, som kantinen også kan friste dig med hen på eftermiddagen, når dit blodsukker er helt i bund. 

I stedet for at have en “alt eller intet” tilgang til din kantine, kan du ‘spice’ din madpakke op med nogle lækre ting fra kantinen. Du kan eksempelvis selv smøre et par rugbrødsmadder og spise dem sammen med lidt salat, du køber i kantinen. Eller selv medbringe nogle grøntsagsstave og brød hjemmefra og købe hummus og grønsager i kantinen og spise sammen. 

På den måde sparer du penge, samtidig med at du ikke skal nøjes med en kedelig lunken madpakke.

2. Filterkaffe eller café latte 

Nogle gange skal der en ordentlig spand kaffe til at komme gennem undervisningen, men der kan være meget forskel på, hvad du skal slippe for en kop kaffe. Hvis du sværger til cappuccino eller en café latte betaler du nemt 40 kroner for en kop, hvorimod en sort filterkaffe med et skvat mælk koster mellem 10-25 kroner. Der kan altså være mange penge at spare, hvis du vælger den lidt billigere variant. 

Hvis du virkelig vil spare penge, kan du investere i en termokop, så du kan lave kaffe hjemmefra og tage den med på studiet. 

3. Frokost rundt om hjørnet 

Hvis din uddannelsesinstitution er placeret midt i byen med alverdens frokostmuligheder som nabo, kan det være en god idé at tjekke udvalget ud. Er det lækre og billigere, end hvad din egen kantine serverer? 

Det kan også være, at din skole ligger tæt på et supermarked, hvor du kan købe frugt, müslibarer, pastasalater og yoghurt. 

4. Treat yourself 

Bare fordi du skal spare penge, behøver du ikke lide imens! Du kan godt spare penge på kantinen og samtidig forkæle dig selv med dagens ret eller kantinens lækre drømmekage. Det behøver måske bare ikke at være noget, du gør hver eneste dag. Især ikke hvis du gerne vil spare penge. Du kan aftale med dig selv, at du gerne må berige din mandag med en lækker kop kaffe, og hver onsdag, hvor du har det der kedelige fag, må du spise frokost i kantinen.

Du kan også bestemme dig for et månedligt eller ugentligt beløb, du max vil bruge i  kantinen og oprette et forbrugsmål i din Spiir app. Det bliver hurtigt en konkurrence, og det er sjovt at få øjnene op for hvor mange penge, kantinen sluger versus hvor meget, du kan spare.

- Mette Werlauff, Spiir.dk 

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af