23. jan 2020

5 gyldne sparetips til madbudgettet

Det kan være at overholde et madbudget. Her får du fem gode råd
Her får du fem gyldne sparetips til at overholde madbudgettet.

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 250.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen her.

- Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk

Kan du spare på maden?

Det kan være fristende at købe takeaway et par gange om ugen og sluge en kebab med vennerne i ny og næ. Men når du tjekker netbanken den tyvende i måneden og opdager, at pengebeholdningen græder, må du ty til andre metoder for ikke at ende med minus på madbudgettet sidst på måneden. Øv!

Så hvad stiller du op, hvis du gerne vil overholde madbudgettet? Don’t worry!

1. Skær ned på mærkevarerne

Du kender sikkert Kellogg’s, Carlsberg og Kærgården. De er velkendte. De er altid at finde på hylderne. Og de er altid lige i øjenhøjde.

Men faktisk kan du spare massevis af penge, hvis du rækker ud efter supermarkedernes egne ‘private labels’ - du kender måske Budget, Vores, Coop, Xtra, Princip og Änglamark.

Supermarkedernes egne mærker er nemlig oftest en del billigere end mærkevarerne, fordi varerne har lavere produktionsomkostninger, og fordi supermarkederne bruger færre penge på produktudvikling og markedsføring af varerne.

2. Planlæg dine indkøb og undgå indkøbsturen, når du er sulten for sjov

Vi kender det alle: Når klokken er 17, og blodsukkeret er lavt, ryger der oftest en masse impulskøb i kurven, du egentlig ikke har brug for: snacks, tyggegummi, sodavand og andre sager, der kan booste energien.

Derfor: planlæg gerne dine indkøb, når du er mæt og godt tilpas, og hold dig herefter til indkøbssedlen, når du står i supermarkedet.

3. Styr udenom spotvarerne

Cola med vaniljesmag! En ny slags te fra Pukka! Knorrs græske krydderimix!

Har du for vane at scanne spotvarehylderne og forelske dig i et par ‘stærkt nedsat’ eller ‘limited edition’-varer, når du er på tur i supermarkedet?

Gør det nemt for dig selv og styr udenom spotvarehylderne. Så undgår du at blive fristet af de tillokkende varer, og desuden rækker madbudgettet lidt længere.

4. Kom langt med den lave kilopris

Tænk, hvis du kunne leve af avocado, friske bær og grønne asparges. Og hey: det kan du også sagtens, men så bliver der ikke råd til ret meget andet, fordi varerne er pænt dyre.

Gå i stedet efter dagligvarer med en lav kilopris og kom længst for madpengene. Vi anbefaler gulerødder, hvidkål, havregryn, pasta og æg.

5. Billigt cafébesøg med en tilbudsdeal

Træt af at tømme hele kontoen, når du har inviteret en af dine kære med på restaurant eller café? Det findes der råd for!

Bownty samler de bedste deals og tilbud i mere end 1.000 byer i Europa. Her kan du finde restaurantoplevelser med store besparelser alt afhængig af, hvor i verden, du befinder dig. Du kan finde alt fra sushi til vinsmagninger, så hvad venter du på?

Se selv! Livet på SU kan sagtens byde på andet end havregrød og pasta med ketchup. Her har du i hvert fald fået fem tips til at få madpengene til at række liiiiidt længere.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af