23. jan 2020

5 ukendte bøder, der kan true dit SU-budget

Vil du gerne være sikker på at du ikke får en bøde? Her kan du læse om de mindre kendte bøder, så du bedre kan undgå dem
Det føles så dumt at få en bøde for noget, som man måske godt vidste man ikke måtte. Men hvad med bøderne som du ikke kendte til?

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 200.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

Kender du bøden?

Vi kender alle biblioteksbøden og fartbøden. De kommer aldrig belejligt, og det kan tage lidt tid at få økonomien tilbage på sporet, når de kommer og æder en god luns af SU’en.

Men faktisk findes der også en række ikke så kendte bøder, gebyrer og afgifter, der lige så hurtigt kan give dine penge ben at gå på, hvis du ikke er opmærksom.

De skjulte fitness-gebyrer

Det er ikke gratis at løfte jern og give den gas på løbebåndet, og dit fitnesscenter smider gerne lidt oven i den månedlige PBS-betaling, hvis du ikke er vågen.

I Fitness World koster det eksempelvis 30 kroner, hvis du glemmer medlemskortet og 35 kroner, hvis du ikke dukker op til den sveddryppende step-time, du har meldt dig til.

Fodgængerfelt? Ja tak

Hvorfor gå 20 meter hen ad vejen for at benytte fodgængerfeltet, når du bare kan gå over vejen lige her?

Fordi det kan koste dig dyrt.

Det er nemlig sådan, at du skal være mere end 30 meter væk fra et fodgængerfelt, før du kan gå over vejen uden at frygte at blive standset af politiet. Hvis ikke, ja så koster det 700 kroner… og ellers er det bare at benytte fodgængerfeltet

Den intetanende flyttebøde

Du er for nyligt flyttet til studiebyen og har i alt flytterodet og de mange rusarrangementer glemt  at melde din flytning på Borger.dk.

Hvis du ikke registrerer din nye adresse senest fem dage efter flytning, kan det koste dig op mod 1000 kroner i bøde. Av!

"taget på fersk gerning"-bøden 

Det er sent på natten, og køen til diskotekstoilettet er aaaalt for lang. Det kan dog betale sig for dig at vente, for vælger du tisse op ad væggen på vej hjem, kan det ende med at blive en retti’ retti’ dyr bytur.

Tisser du på åben gade, kan det nemlig koste dig op mod 1500 kroner i bøde.

Færdig med mobilsurfing på cykelturen

Skal du lige finde en adresse, sende en besked eller ‘shuffle’ Spotify-playlisten, mens du sidder på cyklen?

Det er en rigtig god idé at pakke telefonen væk på cykelturen.

Når du cykler og bruger telefonen samtidig, koster det nemlig 700 kroner i bøde.

Der er altså penge at spare, hvis du holder dig inden for lovens grænser og styrer uden om bøderne

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af