23. jan 2020

6 skarpe sparetips til julen

Bliver julen altid for dyr? Her finder du nogle gode sparetips
Julen kan være en dyr tid. Her finder du 6 gode sparetips til en billigere jul

Julespændingen er over os, og december måned nærmer sig med hastige skridt. Julen bliver af mange anset som en hyggelig stund, hvor tiden med familien bliver værdsat og sammenholdet øges. Dog er det også en tid, der for mange viser sig at være utrolig omkostningsfuld. Derfor kommer der her 6 tips til, hvordan du kan spare lidt penge i den ellers dyre tid.

Gå efter tilbudene 

Julen er oftest meget dyr, da der er en masse forskellige familiemedlemmer, der skal have en gave - og man vil naturligvis ikke skuffe i henhold til ønskelisten. Endvidere bliver ønskerne i takt med alderen dyrere og dyrere. Et godt, og nemt, bud på, hvordan du kan spare nemme penge, er derfor at holde øje med eventuelle tilbud. Oftest vil der kunne findes en masse outlets, udsalg eller lignende, hvor der vil være mange penge at spare. På denne måde kan du både give de eftertragtede gaver, men stadig have overskud i økonomien, så du ikke slutter året af med at brænde for mange penge af.

Hold budget 

12 måneder er lang tid, og hvis du ikke har styr på dine udgifter og indtægter, kan det hurtigt blive meget uoverskueligt, hvor dine penge forsvinder hen. Derudover kan det også ende med at blive meget omkostningsfuldt, hvis du bare spenderer uden rigtigt at have styr på dit forbrug. Endnu et godt sparetip er derfor, at lave et budget allerede fra starten af året, så du kan håndtere, hvis der kommer pludselige uforudsete omkostninger.

Lav julepynten selv 

I forlængelse af at holde budget, kan de uforudsete omkostninger også komme i form af pludselige udgifter til ekstra julepynt. Dog er der et alternativ til dette, og som også skruer ekstra op for julehyggen i hjemmet. Du kan nemlig vælge blot at lave julepynten selv, hvilket vil skære omkostninger meget ned, og vil kunne spare dig en del penge. Derudover er det jo også altid lidt hyggeligere at betragte noget man selv har lavet, og sidde hele familien sammen og lave julepynt.

Gør brug af kreditkort 

En anden måde at holde budget på, er ved at lave en indkøbslisten inden du tager på indkøb. På denne måde ved du, hvad du skal have, allerede inden du tager afsted, og du er samtidig mindre tilbøjelig til at foretage impulskøb, som er dem, der virkelig kan vælte budgettet. Endvidere er det også sådan, at du med et særligt kreditkort fra Coop kan optjene bonus. Køber du for mere end 500 kroner optjener du 1% rabat af de resterende indkøb, der kommer tilbage som bonuspoint. Benytter du det føromtalte Coop Bankkort vil du kunne spare 1,2% resten af måneden.

Vær ordentlig forsikret 

Juletiden er hektisk på mange måder, og det kan også ses på vejene, hvor folk suser frem og tilbage - både fra indkøb, lige så vel som hjem til familien. Derudover er julen også lig med koldt vejr og glatte veje. Folk har altid lidt ekstra travlt, og det kan ske, at det pludselig går galt. Vær derfor sikker på, at du har din bilforsikring i orden, så du ikke pludselig ender i et forsikringshelvede, hvis uheldet skulle være ude.

Brug online sammenligningsportaler

En anden måde at søge efter tilbud på, er ved at gøre brug af online sammenligningsportaler. På denne måde er du, mere eller mindre, sikker på altid at få købt det billigste, og der er derfor mange penge at spare på denne måde. Disse portaler kan for eksempel være PriceRunnerPricePusher eller Samlino.dk.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af