23. jan 2020

Fortælling: Studerende melder ud "Jeg er træt af det økonomiske præstationspres"

Din historie kan være med til at bryde pengetabuet
Kan du også mærke presset for at have styr på økonomien? Og alt det andet?

Dette indlæg er en del af Spiirs kampagne #brydpengetabuet.

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 200.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

- Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk

Jeg har så mange frie valg, som til dagligt sætter mig under et enormt præstationspres. Der er altid noget, jeg kan gøre bedre for at optimere mig selv, og jagten på de rigtige valg får mig til at forsøge at leve op til en masse uopnåelige mål. Også når det gælder min økonomi.

Når jeg om et par uger skifter SU’en og fem års studietid ud med voksenløn og fuldtidsjob, vil jeg derfor prøve at justere nogle af de pengevaner, der spænder ben for mig.

Jeg har nemlig en ret klar idé om, hvordan jeg ønsker at opføre mig med mine penge. Men jeg har også en følelse af, at mine drømme nok ikke helt matcher virkeligheden.

Om lidt vil jeg…

- Investere mine penge i noget, der kan lave flere penge.

- Lade være med at gå i Føtex hveranden dag for at klatkøbe. Indrømmet: Min madplan går lidt i vasken ind imellem.

- Ringe til Børnefonden og blive fadder for et barn i Nigeria, for herefter at ringe til Folkekirkens nødhjælp og købe en ged.

- Blive bedre til at være i harmoni med min økonomi, fordi jeg i sidste uge læste i et dameblad, at rod i økonomien giver bekymringer, skænderier med kæresten og dårlig nattesøvn, som i værste fald fører til stress, (trækker lige vejret), som jo efterhånden er gået hen og blevet en folkesygdom. Holy guacamole.

Skønhedsfejl er velkomne

STOP.

Uanset hvor mange ‘burde-r’, jeg oplister og hvor meget, jeg streger over og når, vil listen alligevel aldrig blive tømt. Jeg kan altid finde mere at tilføje. Jeg må gerne have skønhedsfejl i min økonomi, og det er okay, at alt ikke er planlagt, organiseret og optimeret.

Lad os bryde pengetabuet

Kan du relatere til min historie og nikke genkendende til nogle af de ting, jeg beskriver? Du og jeg er langt fra de eneste.

Jeg har med min historie valgt at bryde det pengetabu, der ligger i at træffe bestemte beslutninger med mine penge. Fordi jeg nu åbner op, kan du spejle dig i min historie og sætte dit eget forhold til penge i perspektiv.

Vil du bryde pengetabuet sammen med mig?

Brug #brydpengetabuet og #spiir på de sociale medier og del din oplevelse!

Lad os blive bedre til at tale åbent om de udfordringer, bekymringer og situationer med penge, der klemmer i hverdagen. Vi er nemlig meget mere ens, end vi lige går og tror.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af