23. jan 2020

Giv din konto et service eftersyn efter ferien

Hvordan ser din økonomi ud efter ferien? Det er nok på tide med et serviceeftersyn
Har du hygget dig på ferien? Sørg for at holde styr på budgettet, så du ikke skal kæmpe med økonomien resten af året

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 250.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen her.

Iskolde drinks, solcreme, flybilletter, feriebolig, gelato og souvenirs.

Det kommer vist ikke som nogen overraskelse, at det kan være en dyr affære at holde ferie,og de økonomiske sommerferiefristelser kan mærkes på kontoen, når hverdagen banker på døren. For at sige det, som det er; din konto trænger til et kærligt eftersyn efter ferien. Læs med her, hvor vi giver dig 3 trin til at komme ‘back on track’ efter ferien

Se din konto i øjnene

Måske kender du ordsproget: “ude af syne, ude af sind”? Faktisk er det dummeste, du kan gøre, at glemme alt om feriens transaktioner, når du er landet i lufthavnen og hverdagen banker på. I stedet skal du gøre det modsatte: Du skal ‘face’ tallene på din konto og få et ordentligt overblik.

Log på din mobil- eller netbank og gå posterne igennem. Er alle beløb, du brugte på ferien, blevet trukket, eller er der et par poster, der er forsinkede?

Når du ved, hvordan det står til med knasterne, har du basis for få en tip-top hverdagsøkonomi efter ferien.

Marie Kondo-oprydning i din økonomi

Gennemgå alle dine faste udgifter, og se om der ikke er nogle, som du kan skære ned på eller afmelde helt. Eksempelvis det dér fitnessmedlemskab, som ikke er blevet brugt de seneste 6 måneder, og det der HBO-abonnementet, som du kun brugte til at se Game of Thrones. 

Does it spark joy? Hvis det ikke gør, og du sagtens kan undvære det, så er der ingen grund til at betale for det. Ovenikøbet kan du opnå en stor årlig pengebesparelse, hvis du afmelder dit abonnement.

Se på din bankkonto med lidt kritiske øjne og se, om der ikke er noget, der kunne trænge til at blive ryddet op i.

‘Nice to have’ eller ‘need to have’?

En is mig her, og en souvenir mig dér.

Når du er på ferie, bruger du ofte flere penge, end du plejer, og den daglige selvforkælelse kan være svær at vænne sig af med, når du kommer hjem til dagligdagens trummerum.

En måde du kan komme af med de daglige selvforkælelseskøb er ved at dele dine købsønsker op i ‘nice’ og  ‘need’-køb. Så bliver du bevidst om, hvordan du gerne vil prioritere dine penge, og om du egentlig har brug for den kop kaffe i kantinen.

Vi håber, at du føler dig parat til at komme tilbage til hverdagen.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af