23. jan 2020

Guide: Sådan vælger du den rigtige studieforsikring

Er uheldet ude? Læs her hvilke forsikringer der giver mening for dig
Forsikringer er ikke altid nemme at gennemskue. Her får du en række råd til hvilke forsikringer der giver mening når du er studerende

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 250.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

Af Mette Werlauff, Spiir.dk

Når uheldet rammer

Er du den uheldige type, der ofte får stjålet din cykel, mister din kuffert i lufthavnen eller spilder kaffe i læsemakkerens computer?
Det kan hurtigt blive en dyr affære at være en ulykkesfugl.

Forsikringer er måske ikke det mest sexede i verden. Men en god forsikring kan næsten altid redde din røv, hvis du skulle komme galt afsted, eller hvis du er ansvarlig for, at andre kommer galt afsted.

Læs med her hvor vi forærer dig vores allerbedste tips til at vælge den rigtige studieforsikring.

Hvilken type forsikring er alpha og omega?

Det kan være en jungle at finde en passende forsikring, for der findes et hav af dem. Som ung og studerende er pengene ofte små, og derfor kan det betale sig at undersøge markedet, så du ikke kommer til at betale unødvendigt mange penge for din forsikring.

Men hvilke forsikringer skal du have for at være godt sikret som ung og studerende?

Indboforsikring

Den første forsikring, du skal anskaffe dig er en indboforsikring. Den dækker alle dine ting, som du har i din lejlighed, hvis de skulle blive stjålet, eller hvis der kommer brand i din lejlighed eller kollegieværelse.

Ansvarsforsikring

Kommer du til at hælde øl i din vens computer eller køre ind i en fodgænger på cykel?

Av av av - det kan hurtig blive en vildt dyr omgang for dig.

I sådanne tilfælde er det utrolig vigtigt, at du har en ansvarsforsikring. Det er nemlig den, som hjælper dig, hvis du er så uheldig, at du kommer til at forvolde skade på andre eller andres ting. En ansvarsforsikring er som oftest en del af din indboforsikring, men vil du være på den sikre side, så tjek forsikringsbetingelserne, inden du tegner forsikringen.

Ulykkesforsikring

En anden og nærmest lige så vigtig forsikring er en ulykkesforsikring. Er du uheldig på cyklen og slår dine tænder ud, bliver du involveret i en bilulykke, eller forvrider du ryggen til Crossfit?

Så hjælper en ulykkesforsikring med at udbetale penge som erstatning for den skade, du har været ude for. Det kan være en stor hjælp, hvis du skal til at punge ud for fysioterapi, kiropraktor og tandlæge, når du er studerende med et stramt SU-budget.

Hvis du som minimum sørger for at købe en indbo- og ulykkesforsikring, så burde du være ‘home safe’. Husk dog også at tegne en rejseforsikring, hvis du skal være dækket på ferien.

Rabat på de kedelige penge til forsikring?

Der er ingen vej udenom: Forsikringer koster dig hver måned en sjat, men som studerende er der heldigvis penge at spare på forsikringerne.

Mange forsikringsselskaber tilbyder studieforsikringer til studerende. Eksempelvis Trygs Young Living, GF studieforsikringen og studieforsikringen fra Lærerstandens brandforsikring.

Hvis du er medlem af en fagforening, kan det også blive billigere for dig. Der er nemlig mange fagforeninger, der har forhandlet rabataftaler med forsikringsselskaber, så det bliver lidt billigere for dig, hvis du køber forsikringen gennem dem. Giv din fagforening et kald. Det kan nemlig sagtens være, at du kan spare nogle penge nemt lige der.

Vi håber, at du er blevet lidt klogere på forsikringer og føler dig bedre klædt på til at vælge den rigtige studieforsikring. For det er slet ikke dumt at have en sikkerheds-buffer, når uheldet er ude.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af