29. aug 2022

Kviklån: Dette skal du være opmærksom på!

Kviklån kan have rigtig alvorlige konsekvenser for din økonomi
For mange lyder kviklån som en god mulighed for at få nogle hurtige penge, men man skal passe gevaldigt på, hvis man ikke vil brænde nallerne på et lån, der er alt for dyrt.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk, som er Danmarks førende sammenligningsplatform inden for bilforsikring, bredbånd og mobilabonnement.

Kviklån

Kviklån er meget sjældent et godt valg, da udbyderne af disse lån kræver enormt høje renter over en meget kort periode.

Et gammelt citat lyder således:

”Kviklån er et lån, som de kvikke giver til de dumme”.

Dette citat er meget groft, og man skal ikke kalde folk dumme, blot fordi de tager et kviklån, for der kan være mange årsager til, at man vælger at gøre dette. Det er dog noget sandhed i citatet, da du taber meget mere, end du vinder, hvis du vælger at optage et sådant lån. Et kviklån er kendetegnet ved, at der ofte er tale om korte lån, hvor løbetiden er meget kort, og hvor ÅOP nogle gange løber op i flere hundrede procent!

Dette er virkeligt dårligt for dig som låntager, da det betyder, at du skal tilbagebetale et langt højere beløb end det, du lånte til at starte med. Hvis man køber en smartphone med et kviklån, der har en ÅOP på over 100%, så ender man altså med at betale over dobbelt så meget, som telefonen egentlig kostede! Det vigtigste råd, du bør tage med fra denne artikel, er altså, at du aldrig bør tage et kviklån, hvis du kan undgå det.

Hvis du dog ender i den ærgerlige situation, at du er nødt til at låne nogle penge, så er der listet 4 gode råd herunder, som du kan læne dig op ad:

  1. Dæk kun dine nødvendige behov. Lån aldrig mere, end hvad du behøver!

  2. Sammenlign lån på en sammenligningsplatform – på denne måde får du et komplet overblik og finder frem til det billigste lån!

  3. Lån ikke, hvis du allerede har gæld i forvejen. Du kan hurtigt ende i Luksusfælden!

  4. Se altid på ÅOP’en, når du skal tage et lån – dette tal giver dig et komplet overblik over, hvor meget lånet koster.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af