23. jan 2020

Livsnyder på SU - uden overtræk

Livsnyder på SU - uden overtræk
Har du svært ved at finde glæden ved at leve på et stramt SU budget? Her kommer vi med tre bud på, hvordan du vender din økonomiske situation til din fordel

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 250.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen her.

Af Mette Werlauff, Spiir.dk

3 bud på hvordan SU-livet kan være skønt

Når både studielejligheden, forsikringerne, fitnessmedlemskabet, studiebøgernene og øllene i fredagsbaren er betalt, er der ikke meget at rutte med som studerende på SU. Selvom du måske kan spæde din indkomst op med lønnen fra dit studiejob, er det ingen hemmelighed, at de fleste studerende har et stramt budget. 

(Fri)tid som valuta

Fritid til at sove længe en mandag, frivillig arbejde en tirsdag formiddag eller en vild hestebrandert en torsdag? Det er alle friheder, som (de fleste) studerende kan tage sig undervejs i deres studietid. Privilegier der fordamper i det sekund, du underskriver kontrakten til dit første voksenarbejde efter din studietid. Det handler om at nyde din fleksible tilværelse, mens du har den og huske, at selvom du muligvis føler dig fattig, så er du rig på tid. 
Så nyd din tid og fordyb dig i alt det, som du elsker sammen med dine venner og familie. Du kan nemlig sagtens købe dig til fordybelse, men du kan ikke købe dig til tid. 

BFF med miljøet

Som studerende på SU, har du oftest et lavt rådighedsbeløb og dermed ikke råd til at brænde penge af på nye møbler, dyre ure, fede ferier eller nyt mærketøj i tide og utide. Selvom det kan være frustrerende ikke at have råd til alt det, du ønsker dig, kan det faktisk også have nogle fordele. 

Du kan nemlig have rigtig god samvittighed over, at du ikke deltager i forbrugsfesten. Det gavner nemlig ikke kun din pengepung, at du ikke køber nyt hele tiden - det gavner nemlig også miljøet. Det er en ren win-win situation.

Hvis du har lyst til at gå all in på at være miljøvenlig, kan du også skifte de røde bøffer og koteletter ud med kødfrie dage. Så udlever du langt mindre CO2, og samtidig sparer du penge på madbudgettet. Easy peasy. 

Less is more

Behøver en date med kæresten indeholde en dyr middag og en biograftur med alt, hvad den kan trække af sodavand, popcorn og dyrt bland selv slik? Faktisk ikke. Det er lige så hyggeligt at tilbringe en datenight under dynen til en god film på Netflix og med popcorn fra mikrobølgeovnen som snack. Aftenen bliver ikke mere hyggelig af, at du bruger en masse penge. 

Når pengene er små, lærer du at sætte pris på de mindre fornøjelser i livet og finder værdi i de ting, der gør dig glad: kvalitetstid med vennerne, en gåtur med en god podcast i ørene eller en løbetur i skoven. At værdsætte de små ting i hverdagen er en læring, som du kan tage med dig resten af dit liv. Og som bonus kan du føle dig som en livsnyder, uden at du skal hive tegnebogen op af lommen.  

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af