23. jan 2020

Spar penge på din sport

Det behøver ikke at være dyrt at gå til sport. Læs her hvordan du kan spare penge på din sport
Er du glad for sport? Her får du gode råd til hvordan du finder plads i økonomien

Spar penge på din sport

Vi er rigtig mange der elsker sport. Men sport er noget der kan koster en del penge og som derfor gør i stort indhug i budgettet.

Det er ikke unormalt at skulle af med 300-400 kr. om måneden for at dyrke sport, hvilket svarer til 5-6 % af din SU som udeboende.

Det behøver heldigvis ikke være dyrt at dyrke sport. Uanset din alder, så er der nemlig nogle forskellige ting du gøre for at begrænse hvor mange penge du bruger på at dyrke sport.

Valg af sportsgren

Det du først skal overveje er hvilken sport du dyrker. Det er nemlig sådan, at der er stor forskel på hvad det koster at dyrke de forskellige sportsgrene.

Nøjes du fx. med at løbe, så bliver det ikke særligt dyrt for dig at dyrke din sport. Så gælder det blot om at få fat i et par løbesko og så er du i gang. Og som du nok allerede ved, så er der ingen grund til at købe de dyreste løbesko du kan finde.

En anden billig sport du kan dyrke er fitness. Vælger du det rigtige fitnesscenter, så kan du slippe med helt ned til 100-150 kr. om måneden - og melder du dig ind på det rigtige tidspunkt, så kan du måske få oprettelsen gratis (den koster ellers typisk ca. 300 kr.).

Sportsgrene du kan undgå

Løb og fitness er billige sportsgrene. Men der er også sportsgrene du skal overveje at holde dig langt væk fra hvis dit budget er begrænset.

En af de dyreste sportsgrene du kan dyrke er golf, hvor du typisk skal af med 500 kr. eller mere i kontingent hver eneste måned. Og oven i det kommer så greenfee, som du skal betale hver eneste gang du skal gå en runde på golfbanen!

Tænk udover kontingentet

Det er ikke kun sportsklubbens kontingent du skal tænke på når du vælger sportsgren.

Det er også vigtigt at du tænker på hvilket udstyr du får brug for og hvor du køber udstyret. For er der er bestemt forskel på hvor meget udstyr du har brug for og hvor meget udstyret koster.

Vender vi tilbage til løb, så har du brug for et par løbesko og ikke ret meget andet. Vælger du derimod at dyrke golf, så skal du ud og investere i både køller, taske og noget særligt golftøj (de fleste golfklubber har dresscode på banen).

Sådan sparer du penge på udstyret

For ikke at bruge hele din SU på sportsudstyr, så kan du gøre et par ting for at slippe så billigt som muligt, når du køber ind.

Først kan du overveje om du kan låne noget af udstyret eller om du kan købe det brugt på nettet, f.eks. på den blå avis – www.dba.dk, eller du kan søge på sider med køb og byt på facebook.

Kan du ikke finde udstyret brugt eller synes du det er et nummer for ulækkert at overtage et par gamle, brugte løbesko, så bør du bruge www.findhold.dk/sportsudstyr - en prissammenligning som til at finde de bedste priser på det udstyr du har brug for.

Når du kigger på udstyr, så skal du huske at det dyreste udstyr ikke nødvendigvis er meget bedre end det udstyr der ligger i den billige ende (nogen gange er det faktisk det billigste udstyr der er bedst).

Og så gælder det selvfølgelig også om at overveje hvor meget udstyr du har brug for. Kan du fx. klare dig med det træningstøj du har, eller skal du virkelig ud og investere i et nyt sæt?

Når du har overvejet alt dette, så er det bare at komme i gang – og husk en gå tur er også motion.

Held og lykke med, at komme i gang med at dyrke økonomisk sund motion.

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af