23. jan 2020

Sparetips: Sådan sparer du penge på TV, mobil og Netflix

Spar penge på netflix, mobil og TV
Bruger du også for mange penge på underholdning og mobil? Her får du en række gode råd til hvordan du kan spare

Har du råd til underholdning?

Udgifter er der mange af, og det gør altid ondt, når månedens regninger kommer ind ad døren. De uundgåelige som TV, mobilabonnement og formentligt også et abonnement på en streamingtjeneste er ikke billige udgifter, men der er heldigvis måder man kan spare mange penge på dem. Her giver vi fem råd til, hvordan man kan spare penge på disse regninger. 

Tjek dit forbrug

Mange mennesker har i dag et forbrug, der har alt for meget data, for høje hastigheder på bredbånd, for meget tale eller for mange ekstratjenester, som man slet ikke bruger. Grunden til man har det er typisk, at det bare er det abonnement man altid har haft. Alt for få mennesker tjekker deres forbrug for at se, hvad de rent faktisk har brug for. Der kan være penge at spare, hvis man tjekker sit forbrug og herefter finder ud af, hvilket abonnement der bedst tilgodeser dette behov.

Når du skal aflæse dit forbrug, er det meget enkelt og ligetil. Måden dette gøres på er ved at gå ind på din udbyders hjemmeside, hvorefter du logger ind. Herinde kan du, under “Mit forbrug”, “Selvbetjening” eller lignende, aflæse, hvordan dit forbrug ser ud.

Prisforskellen på bredbånd med en højere hastighed i forhold til bredbånd med en lavere hastighed, og prisforskellen mellem mobilabonnementer med mere data kontra mindre data, er meget stor. Typisk kan man spare helt op til flere tusinde kroner om året.

Sammenlign markedet

Hvis man ikke er villig til at gå på kompromis med kvalitet og skære ned på sit forbrug, og stadig gerne vil have det bedste bredbånd eller det bedste mobilabonnement, kan der stadig være penge at spare. Hvis man ser på en analyse af premium abonnementer på det danske mobilmarked, kan man se markante prisforskelle. I analysen fra Samlino.dk kan man se, at man kan spare over 2.400 kroner fra det dyreste abonnement hos DLG Tele til det billigste abonnement hos LycaMobile. Begge abonnementerne indeholder nogenlunde samme data og tale.

Den samme tendens ser man også hos de billige mobilabonnementer, hos bredbåndsabonnementerne og på TV-pakker. Desuden ændrer priserne sig også løbende og især mobilabonnementsudbyderne ændrer deres priser ofte. Derfor er det altid en god idé at tjekke priserne jævnligt for at se, om der er penge at spare.

Streaming kan afløse TV

TV-pakker, især hvis man interesserer sig for sport, er typisk en af de helt store udgiftsposter for mange mennesker. Sportsrettighederne er dyre og ønsker man at følge med i Champions League og andet topfodbold, er det utroligt dyrt at skulle have en TV-løsning.

Tendensen er dog, at flere og flere streamingløsninger kommer på markedet. Kan man nøjes med DR’s kanaler, kan der være mange penge at spare ved at afmelde TV-pakken og erstatte filmene og sporten med en streaming-tjeneste som f.eks. Viaplay, Netflix. HBO Nordic, Dplay eller andre af de mange muligheder der findes. Her giver man dog afkald på nogle af de TV-programmer der kører, men er man villig til dette, vil der være flere tusinde kroner at spare årligt. 

Familierabat

Hos mange selskaber inden for både mobilabonnementer og bredbånd kan det lade sig gøre at få familierabat. Det vil sige, at hvis dine forældre har et abonnement kan de billigere tilføje et ekstra abonnement til pakken, hvilket vil være billigere end det første.

Dette er en oplagt løsning for familier, hvor alle har hvert deres abonnement. Af selskaber der tilbyder denne løsning kan blandt andet nævnes YouSee og OiSTER.

Del med andre

Ser man på, hvordan man kan spare penge på streamingtjenester er en mulighed også, at man deler sin konto med andre. Afhængigt af hvilket abonnement man har på de forskellige streamingtjenester, tilbyder de ofte, at man kan være flere brugere og, at man også kan være flere brugere aktive på samme tid.

Ønsker man f.eks. at have både Netflix og HBO Nordic kunne en mulighed være at dele med en ven, hvor én betaler for den ene tjeneste og, hvor en anden betaler for den anden tjeneste. Dette vil medføre, at man sparer 99 kroner pr. måned, hvilket løber op i hele 1200 kroner om året. Det er alligevel en del penge, man kan spare ved at dele sit abonnement med en ven eller et familiemedlem. 

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af