5. mar 2020

Top 3 ‘lifehacks’ til billig wellness på SU

Tre gode tips til hvordan du også kan få wellness, selvom du er på SU
Tre gode råd til hvordan livet på SU kan gøres mere lækkert

Dette indlæg er bragt til dig af Spiir. Spiir er en gratis budget-app, der hjælper over 200.000 danskere med at holde snor i deres penge. Med et enkelt klik kan du se, hvad du bruger din SU på, og du kan nemt sætte et loft for, hvad du vil smide af pengesedler til caffe latte, buskørsel og dagligvarer. Download appen nu.

- Af Karen Johanne Iversen, Spiir.dk

Her får du tre #lifehacks til billig wellness på SU

Vi kender alle til perioder med anspændte skuldre, manglende energi og hovedpine. Har du svært ved at finde mønter til overdådige wellnessophold og dyre hudplejeprodukter, der kan lette lidt på spændingerne? Du kan sagtens finde velvære, der er til at betale sig fra.

1. Indvendig wellness

Kosttilskud er dyre i længden, og du kan faktisk sagtens undvære de små vitaminholdige fætre, hvis du spiser en sund og varieret kost. Vil du slippe af med lavt immunforsvar, hovedpine og træthed? Her er et par råvarer, der ved hyppige indtag kan kurere dig langt hurtigere, end en massage:

Laks er fyldt med omega-3-fedtsyrer, som er gode for både hjernen og kroppen, øger mæthedsfornemmelsen, og stabiliserer blodsukkeret.

Kartofler er fyldt med kostfibre, c-vitamin, folat, jern, kalium og magnesium og bidrager til en lavere stigning af blodsukkeret, bedre fordøjelse, stærkere immunforsvar og bedre blodtryksregulering.

Rød peberfrugt overgår både appelsin og citroner, hvad angår indholdet af C-vitamin. Den røde frugt er en ægte anti-forkølelsesbombe, så spis endelig løs.

2. Hjemmelavet bodyscrub

For bare et par kroner kan du fremtrylle din egen bodyscrub. Bland to dele groft salt eller sukker med en del olivenolie og et skvæt citronsaft.

Har du pebermynteolie, lavendelolie eller andre æteriske olier i huset, kan du tilsætte et par dråber til scrubben. Hæld scrubben på glas og vupti: hjemmelavet bodyscrub og wellness for ganske få kroner.

3. Afstresning uden overtræk

I eksamensperioder kan dit stressniveau komme på overarbejde. Du bliver glemsom, ufokuseret, sover dårligt og har svært ved at finde overskud til madlavning, vasketøj, sociale arrangementer og familiebesøg.

Heldigvis kan du sagtens blive afstresset uden at bruge penge hos psykologen, massøren eller fysioterapeuten. Velvære kan nemlig også være de små frirum i hverdagen, hvor du restituerer og gør noget rart for dig selv - og det behøver ikke koste dig en eneste krone.

Gå en lang tur, bag en kage, drik kaffe med en ven, pas naboens hund, giv den gas i fitnesscenteret eller se en god serie på Netflix. Når du fjerner fokus fra tankerne oppe i hovedet og i stedet retter opmærksomheden mod kropslige aktiviteter, er du allerede hjulpet godt på vej til mere overskud, energi og selvforkælelse.

Rigtig god fornøjelse 

Kontakt

KFUM’S Sociale arbejde

Hovedkontoret

Højskolevej 3

5500 Middelfart

Ung økonomi er en del af