Tal gratis i mobil telefon

Bliver du også overrasket over størrelsen på din mobilregning? Så er der her et par tips til, hvordan du kan tale gratis med venner og familie.

Sidder du derhjemme eller et andet sted med telefonen koblet på wifi via bredbånd, og har du data i dit mobil abonnement? Så kan du bruge det til samtalerne og dermed spare mange penge på dit mobilabonnement, fordi du kan nøjes med at købe et abonnement med minimum af taletid.

Gratis taletjenester

De fleste kender til Skybe, som vi også bruger på ungøkonomi.dk, hvis der bliver brug for at du og din rådgiver skal snakke sammen om eksempelvis dit budget. Men der er også Facetime og Google Hangout og Viber m.fl. På Viber kan du eksempelvis tale gratis med andre viber brugere, og når du installerer den på din smartphone, viser den automatisk hvem af dine kontakter, som også er bruger af Viber. Og det er der efterhånden mange som er. Viber oplyser at tjenesten har 200 millioner brugere i 193 lande.  

Det kræver du er ejer af en smartphone, tablet eller en computer og apparatet skal have mikrofon og højttaler eller et headset.

Skær ned på taletiden

Et abonnement med fem timers taletid, koster mellem 119 og 299 kr. om måneden og et abonnement med en times taletid kan fås for 59 kr. om måneden. Hvis man kan skære ned på taletiden og bruge de gratis tjenester, er der dermed mulighed for at spare mange penge.

Eksempel. Tidligere betalte du 299 kr. om måneden for et mobilabonnement med 5 timers taletid. Hvis du bruger de gratis tjenester og du kan nøjes med en times taletid per måned, sparer du således op til 240 kr. om måneden eller 2880 kr om året. Det er da også en slat penge.

Skrevet af Malene Steen Simonsen, projektleder På Fode Igen